علی پارسا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اینكه وظیفه اصلی مركز بهداشت استان حفظ و تامین بهداشت و سلامت آحاد جامعه قبل از ورود به فاز درمان است بنابراین همواره یكی از دغدغههای مهم این مركز نظارت دقیق بر عرضه محصولات غذائی سالم به جامعه بوده و هست.
وی با اشاره به اینکه در این ارتباط كمیته فرعی كارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی اصفهان چندی پیش متشكل شد، ادامه داد: برای این منظور مقرر شد روسا و نمایندگان هفت اداره و سازمان مختلف به محوریت مركزبهداشت طی بازدیدهای میدانی منظم از اراضی كشاورزی اصفهان، زمینهای استفاده كننده از پساب فاضلاب را شناسایی کنند.
مدیر مرکز بهداشت شماره 2 اصفهان تصریح کرد: در صورت اثبات آبیاری محصولات كشاورزی با پساب فاضلاب این محصولات با مجوز قضایی معدوم شود.
وی با اشاره به اینکه امروزه سرطانزائی فلزات سنگین در صورت ورود آنها به بدن انسان محرز شده است، افزود: لازم است در زمینه اقدام غیرقانونی آبیاری محصولات مختلف كشاورزی با پساب فاضلاب و احتمال ورود فلزات سنگین از پساب به بافت میوهها و سبزیجات مطالعه و بررسی بیشتری صورت گیرد و در راستای سلامتی آحاد جامعه تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شود .
پارسا تاکید کرد: رسانهای كردن این گونه مسائل نه تنها سبب تشویش و نگرانی مردم و درنیتجه عدم استفاده آنان از میوه و سبزیجات نمیشود، بلكه عامل افزایش همكاریهای بین بخشی در رفع این معضل و نیز ارتقاء فرهنگ بهداشتی كشاورزان به عنوان تولیدكنندگان محصولات كشاورزی و در نهایت سبب ارتقاء سلامت جامعه میشود.
وی گفت: از آنجائیکه مواد شوینده حاوی مقادیر قابل توجهی از فلزات سنگین نظیر جیوه، كادمیوم، سرب ، نقره و كبالت است، با ورود این مواد به فاضلاب شهری، پساب فاضلاب نیز حاوی این فلزات شده که درصورت آبیاری محصولات كشاورزی با پساب، فلزات به بافت میوه نفود و سلامت مصرفکنندگان را تهدید میکند.
نظر شما